Կտավատի սերմերը՝ ևս մեկ սուպերֆուդ է, որը շատ են սիրում առողջ ապրելակերպի կողմնակիցները: Ասենք, որ ո՛չ իզուր, և նույնիսկ լատիներենից թարգմանելով «կտավատ» բառը, ստանում ենք «օգտակար» նշանակությունը: Հավատացե՛ք, դա իրականում այդպես է: Մանր սերմերը պարունակում են իրենց մեջ վիտամինների, միկրոէլեմենտների և թթուների այնպիսի ցանկ, որ դարձնում են իրենց անփոխարինելի մեր սննդակարգում: Թե ինչով են լավ կտավատի սերմերը և ինչպես են ազդում մարդու օրգանիզմի վրա՝ կարդացե՛ք մեր հոդվածում:
Կտավատի սերմերի օգտակար հատկությունները
Կտավատը՝ գերազանց միջոց է թե՛ պրոֆիլակտիկայի համար, թե՛ տարբեր հիվանդությունների բուժման համար, իհարկե, իր բաղադրության շնորհիվ: Օրինակ, մանր սերմերը հանդիսանում են որպես ճարպաթթուների(Օմեգա 3, Օմեգա 6 և Օմեգա 9)աղբյուր՝ գերազանցելով դրանով նույնիսկ ձկան յուղը: Ինչպես հասկացաք, այն համապատասխանում է բուսակերների սննդակարգին:
Կտավատի սերմերը նաև պարունակում են վիտամիններ A, B, E, F, ինչի շնորհիվ դրական են ազդում մաշկի վիճակի և արտաքին տեսքի վրա՝ օգնելով տևական ժամանակ պահպանել երիտասարդությունը: Կտավատի ձեթը, իմիջայլոց, օգտագործում են կոսմետոլոգիայի մեջ:
Կտավատի մեջ առկա սելենի շնորհիվ այն օգտագործում են քաղցկեղի պրոֆիլակտիկայի, տեսողության լավացման և օրգանիզմի մաքրման նպատակներով: Իսկ տվյալ մթերքի տարածվելու և պատելու հատկությունները թույլ են տալիս օգտագործել այն նույնիսկ մարսողության հետ խնդիրների ժամանակ:
Կալիումի պարունակման չափանիշով կտավատը գերազանցում է նույնիսկ բանանին, և այդ պատճառով ցուցված է սրտի և արտաթորվելու համակարգի աշխատանքի լավացման համար, նաև այտուցների և երիկամների խնդիրների ժամանակ: Կտավատի սերմերը բնական հորմոնների՝ ֆիտոէստրոգենների պարունակման չափանիշներով առաջատար են հանդիսանում, և հենց այդ պատճառով գերազանց միջոց են քաղցկեղային հիվանդությունների, մասնավորապես կրծքի քաղցկեղի, պրոֆիլակտիկայի համար: Իր հերթին, բջջանյութը նպաստում է օրգանիզմի «փափուկ» մաքրմանը և շլաքների արտամղմանը՝ դրա հետ միասին բերելով հագեցման զգացում: Կտավատը նույնպես իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ, ունի հակաբորբոքային և ընդհանուր առմամբ ամրացնող հատկություններ: Մի խոսքով, ոսկի՜ է, ոսկի՜: Հենց այդպես էլ իրեն անվանում են:
Իմիջայլոց, որպեսզի ստանալ մաքսիմալ օգուտ այս սուպերֆուդից, բավական է այն ավելացնել տարբեր ուտեստների մեջ, բայց օրական երեք ճաշի գդալից ոչ ավել: Մթերքը շատ արժեքավոր է և շատ մատչելի:
Ինչ տեսքով և ինչի հետ այն օգտագործել
Թե ինչու արժի կտավատը մտցնել սննդակարգի մեջ, մենք դա պարզեցինք: Իսկ ի՞նչ տեսքով և ինչի՞ հետ այն օգտագործել: Ինչպես բոլոր սուպերֆուդերի մեծամասնությունը, այն կարելի է օգտագործել մանրացված վիճակով ՝ խառնելով ջրի հետ: Դրա հետ կարևոր է հիշել, որ մանրացված սերմերը արագ օքսիդանում են, դրա համար այն պետք է արագ ուտել:
Կարելի է իրենց ավելացնել տարբեր ուտեստների՝ աղցանների, շիլաների, սմուզիների, աղանդների և նույնիսկ թխվածքների մեջ: Իմիջայլոց, փորձեք ցորենի ալյուրը փոխարինել կտավատի ալյուրով. և՛ համեղ է, և՛ օգտակար:
Life food ընկերությունը առաջարկում է իր հաճախորդներին տարատեսակ կտավատի շիլաներ,կտավատի հացիկներ, льняное печенье, и даже Raw бургер у нас тоже с семенами льна ?
Սնվե՛ք ճիշտ և եղե՛ք առողջ Life food-ի հետ միասի՜ն
Այդպիսի մաքրումն ազատում է գլխացավերից, անքնություններից, մաշկի խնդիրներից: Հյութերով դիետան պարգևում է թեթևություն և սեփական մարմնին վերահսկելու կարողություն:
Leave a reply