Թարմ քամած հյութերի օգուտի մասին խոսում են վաղուց: Որոշ մարդիկ կարծում են,որ նրանց օգտագործումը ոչ մի արդյունք չի տալիս և նույնիսկ կարող է վնասել օրգանիզմին: Իսկ մենք հակված ենք այլ կարծիքի, որովհետև ինքներս համոզվել ենք մեր սեփական փորձից ելնելով՝ ակնհայտ զգալով նրանց կախարդական հատկությունները: Մեր թիմը վաղուց և հաջող կերպով մաքրում և բեռնաթափում է իր օրգանիզմը հյութերի օգնությամբ: Բացի դրանից, մենք պարբերաբար խմում ենք կանաչ կոկտեյլներ և հաստատ գիտենք, թե ինչ արդյունք ենք ունենում:
Կան խոսակցություններ, թե հյութերով դետոքս ծրագրերը՝ ընդամենը տուրք է նորաձևությանը: Կան որոշ մարդիկ, որ հավատում են դրան և նույնիսկ չեն էլ խորանում մաքրման գործնթացի էության մեջ: Եկեք պարզենք, թե ի՞նչ է կատարվում օրգանիզմում հյութ օգտագործելու ժամանակ:
Առաջին հերթին հյութերը լվանում են լյարդը, որը ինչպես հայտնի է հանդիսանում է մեր օրգանիզմի մաքրող օրգանը և վնասազերծում է բոլոր թունավոր նյութերը, բայց նրա հնարավորություններն անսահմանափակ չեն: Եթե նրան չօգնենք ու չանցկացնենք մաքրող գործողություններ, ապա այն միայնակ չի հասցնի անել լիովին իր գործը: Հյութերով դետոքս ծրագրի անցկացնելու ժամանակ մենք մարսողական համակարգից և ընդհանուր առմամբ ամբողջ օրգանիզմից հանում ենք ծանրաբեռնվածությունը՝ թույլ տալով նրան ամբողջ ուժերը ներգրավել վերականգման և մաքրման վրա: Դրա հետ միասին հյութերի օգնությամբ մենք ստանում ենք սննդարար նյութեր, որոնք հագեցնում են օրգանիզմն ու արագացնում են փոխանակման ?գործնթացները:
Ներկա պահին հայտնվում են շատ թարգմանչական հոդվածներ դետոքսի վնասի մասին առանց փաստերի և ապացույցների, որտեղ մարդկանց ուղղակի վախեցնում են: Իհարկե, բոլորն իրավունք ունեն ունենալ սեփական կարծիք, բայց մի մոռացե՛ք ինքներդ ձեզ հաշիվ տալ, թե դեղագործական ընկերությունների կողմից պատվիրված ի՜նչ քանակի նյութեր են հայտնվում: Չե՞ որ նրանք շահագռգրված չեն բնական կենդանի սննդի առաջխաղացմանը:
Հյութերով բուժումը, իհարկե, ձեռնտու չէ համակարգին, ինչպես նաև առողջ մարդիկ ընդհանրապես, որոնք առանց թանկ դեղամիջոցների կարող են ապրել:
Օրգանիզմի համար հյութերի օգուտի մասին իր դասախոսություններում պատմում է նաև Միխայիլ Սովետովը, որը անհրաժեշտ է համարում նրանց օգտագործումը:
Ո՞րն է ավելի լավ՝ խմել մեկ բաժակ թարմ քամած հյութ թե ուտել միրգ:
Հարց, որը շատերին հանգիստ չի տալիս և անվերջ վեճերի առիթ է հանդիսանում: Առավել ևս, երբ հյութերը այսպիսի տարածում գտան և օրգանիզմի մաքրման համար նրանց հիման վրա պատրաստվում են ամբողջական ծրագրեր: Իմիջայլոց, նրանց շուրջ էլ վեճերը չեն դադարում. օգնու՞մ են,արդյոք, հյութերը թեթևացնել մարսողությունը և նպաստու՞մ են մաքրմանը: Կողմնորոշվելու համար առաևարկում ենք առավել մանրամասն պարզել, ինչ է իրանից ներկայացնում հյութը…,…իհարկե, թարմ քամած հյութը:
Ըստ էության, հյութը՝ դա մանրացված մրգերն են,բանջարեղենն է կամ կանաչին, բայց առանց ցելյուլոզայի, որը մաղվում է այսպես կոչված մնացորդային մասի հետ:
Քամելուց հետո մենք ստանում ենք օգտակար նյութերի բարձր խտությամբ հյութ: Պատկերացրեք, ինչքա՜ն դուք պետք է կանաչի ուտեք, որ ստանաք նույնքան օգուտ: Պեք է ստիպված լինեք այն ծամել մի ամբողջ օր, բայց մեկ է ընթրիքին էլ կմնա: Բայց յուրաքանչյուր բարձր խտություն ունեցող հյութը պետք է բացել ջրով:
Երկրորդ հանգամանքը. հյութը չի պաթունակում ցելյուլոզա, այդ պատճառով այն հեշտ է յուրացվում: Սրանք են հիմնական պատճառները, որոնց հիման վրա կարելի է պնդել, որ թարմ քամած հյութի մեկ բաժակն ավելի օգտակար է:
Հյութերն օգնում են դուրս մղել այսպես կոչված «աղբը»՝ կուտակաված շլաքերն ու տոքսինները (օրգանիզմի վրա բացասական ազդեցություն ունեցող թունավոր նյութերը): Տոքսինները լինում են երկու տեսակի: Առաջինները ներս են թափանցում դրսից (ջրի, աղտոտված օդի, անվորակ սննդի, տարատեսակ քիմիական նյութերի և այլնի հետ) և կոչվում են էկզոտոքսիններ: Երկրորդները առաջանում են ներսում հենց օրգանիզմի գործունեության շնորհիվ և կոչվում են էնդոտոքսիններ: Օրգանիզմում նրանց կուտակման հետ միասին փոխվում է ինքնազգացողությունը. առաջանում է թուլություն, գլխացավեր և այլն…Սրանք դեռ «ամենաաննշան ազդակներն» են: Իհարկե, մեր օրգանիզմն այնպիսինն է, որ կարող է դիմակայել այդ տեսակ թույներին, բայց եթե նրան չօգնել, չմաքրել և շարունակել նրան աղտոտել, ապա շուտով կառաջանան լուրջ հիվանդություններ: Դրա համար շատ կարևոր է անցկացնել դետոքս-ծրագրեր, որոնք ուղղված կլինեն թունավոր նյութերից ազատմանը:
Հյութային դիետա քաշի իջեցման համար
Շատ մարդիկ հակված են տարբեր տեսակի հյութային դիետաների և գրանցում են հաջողություններ: Օրինակ, օրվա ընթացքում սննդի մեկ ընդունման փոխարեն նրանք հյութ են խմում կամ սով են պահում՝ հյութ խմելով: Երբեմն այս մեթոդը տալիս է արտակարգ արդյունքներ, հատկապես այն դեպքերում, երբ ընտրությունը կանգ է առնում հյութ խմելով սով պահելու կամ օրակարգով հյութ խմելու վրա:
Եթե դուք ցանկանում եք ավելորդ քաշը իջեցնելու համար օգտվել հյութային սովաբուժությամբ, վստահ եղեք, որ դա գերազանց գաղափար է: Բացատրենք, ինչու՞:
Նիհարելու նպատակով հյութային դիետայի առավելությունները.
- Այն անվտանգ է:
- Այս դիետան պահելու պարագայում օրգանիզմը ստանում է սննդարար նյութեր:
- Պետք չէ հրաժարվել այն սննդից, որին սովոր եք:
- Սա հիանալի միջոց է ընտելանալու առողջ սնվելուն:
- Բացակայում է քաղցի մշտական զգացողությունը:
Երկու առավել տարածված ձև նվազեցնել քաշը հյութային դիետայի օգնությամբ.
- Հյութային սովաբուժություն
- Հյութի օգտագործում օրվա ընթացքում սննդի մեկ կամ մի քանի ընդունման փոխարեն:
Նիհարելու նպատակով սովաբուժություն
Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ հյութային դիետան կամ հյութային սովաբուժությունը՝ նիհարելու ամենաանվտանգ միջոցներն են: Եթե դուք դեռ կասկածում եք, հետևեք մեր բացատրություններին:
Նիհարելու յուրաքանչյուր միջոց պետք է ոչ միայն օգնի ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից, այլ նաև օրգանիզմը մատակարարել անհրաժեշտ սննդարար նյութերով, որպեսզի պահպանել առողջությունը դիետայի ընթացքում և նրանից հետո: Հյութերն անում են և՛ առաջինը, և՛ երկրորդը:
Հյութային սովաբուժությունը՝ ավելորդ քաշից ազատվելու ամենաանվտանգ միջոցն է: Այս դիետյին հետևելու ընթացքում կարելի է օրական մոտ 500 գրամի չափ քաշ գցել: Երկու շաբաթվա ընթացքում կորցնում եք մոտ 7 կգ: Եթե դուք հետևեք հյութային սովաբուժությանը նվիրված էջում շարադրած որոշ ընդհանուր խորհուրդներին, դուք կարող եք մշակել սեփական հյութային ծրագիրը:
Եթե դուք չեք ցանկանում հյութերը պատրաստել ինքնուրույն, ապա կարող եք այցելել մեր կերակրացանկով էջը, որտեղ ներկայացված են շատ տարբեր հյութեր և պատրաստի ճաշեր, նախաճաշեր և լանչեր , որոնց օգնությամբ կարելի է ազատվել ավելորդ քաշից:
Խմում ենք հյութ սննդի ընդունման փոխարեն
Մի քանի կիլոգրամ գցելու ամենատարածված և դյուրին միջոցը՝ դա օրվա ընթացքում չոր սննդի մեկ ընդունման փոխարինումը մեկ բաժակ հյութով:
Սովորական ուտեստները փոխարինելով հյութով՝ դուք ստանում եք անհրաժեշտ սննդարար նյութեր, մարում եք քաղցը, իսկ օրգանիզմը մաքրվում է՝ ընդ որում չընդունելով շատ կալորիա: Դուք նույնիսկ կարող եք չնկատել սովորական նախաճաշի, ճաշի, ընթրիքի բացակայությունը, որովհետև հյութը համեղ է և սննդարար: Այն շատ ավելի լավն է, քան լաբորատորիաներում մշակված, տարբեր քիմիկատներ պարունակող դիետիկ ըմպելիքները:
Սննդի սովորական ընդունման փոխարեն նախընտրելի է բանջարեղենային հյութեր խմել: Մի տարվեք մրգային հյութեր խմելով. — նրանք շատ շաքար են պարունակում:
Խորհուրդ է տրվում նախաճաշին խմել մեկ բաժակ թարմ բանջարեղենային հյութ: Օրգանիզմը հատկապես առավոտյան է լավ յուրացնում հյութը, այնպես որ դա նախընտրելի տարբերակ է:
Հյութ օգտագործելու լավ ժամանակ է նաև երեկոն, երբ շատերը մինչև քուն մտնելը ցանկություն ունեն ինչ-որ բան ուտել: Իհարկե, նախընտրելի է ընդհանրապես ոչինչ չուտել, բայց կան հյութեր, օրինակ, խնձորանեխուրայինը, կարող են օգնել օրգանիզմին հանգստանալ և չզգալ ստամոքսում ավելորդ ծանրություն:
Կարելի է նաև օգտվել բլենդերով և պատրաստել սմուզի, որը նույնպես ունի հիանալի համ և շատ սննդարար է:
Սնվե՛ք ճիշտ և եղե՛ք առողջ Life food-ի հետ միասի՜ն
Leave a reply